Bahan-Bahan
- 500 gm pisang emas dilenyek-lenyek dan hancur
- 250 gm mentega
- 400 gm marjerin
- 700 gm gula
- 700 gm tepung gandum
- 600 gm telur
- 1 sudu serbuk penaik
- 1 sudu soda bicarbonate
- 150 gm cip coklat
- 100 gm walnut yang telah dicincang
- Perisa pisang
- Perisa vanilla
CARA-CARA MEMBUATNYA.
Campurkan mentega, marjerin dan gula dan pukulnya sehingga kembang.
Selepas itu masukkan pula perisa pisang dan vanilla.
Pukul sekali lagi hingga semuanya sekata dan sebati.
Masukkan serbuk penaik, soda bicarbonate, tepung dan telur sehingga semuanya sekata. Ingat masukkan bahan-bahan ini
secara beransur-ansur yer.
Akhir sekali masukkan pisang, walnut dan cip coklat.
Masukkan ke dalam bekas pembakar dan bakar.
Biarkannya sehingga betul-betul masak.
No comments:
Post a Comment