Bahan-bahan ( utk 2-3 org makan )
2 keping daging batang pinang yg telah dipotong selebar tapak tangan
1 sudu serbuk kunyi
Garam secukup rasa
1 sudu serbuk cukup rasa
Cara-cara
1. Perap daging bersama serbuk kunyit, serbuk cukup rasa dan garam.
2. Perap lebih kurang 20 minit
3 . Lepas tu bole la panggang daging tu mengunakan pemanggang ajaib
4. Panggang di atas dapur gas selama 30-40 minit- bergantung kepada ketebalan daging tu
5. Sambil tu kena balik2 kan daging tu
6. Setelah masak bole la dihiris nipis2 n dihidang bersama air asam dan nasi panas.
Psssttt, terima kasih sudi baca. Jangan lupa tag nama kekawan uollss dalam komen.
Facebook Page : Resepi Sheila Rusly
More Resepi : www.resepisheilarusly.com
Kalau Nak Share SILA Komen“SAYA SHARE”Mohon Kerjasama tq
(Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)
Selamat mencuba <3 :)
No comments:
Post a Comment