Bahan-bahan :
1 Paket agar agam (rendam sebelum di rebus)
Air ikut sukatan di plastik agar agar dan di kurang kan 200 ml
2 cawan gula
1 tin susu cair
1 cawan tepung kastard
1 sudu besar serbuk koko di bancuh dengan 1 sudu besar air suam
Cara-caranya :
1.Rebus agar-agar hingga hancur.
2.Masukkan gula dan susu cair dan masak sehingga gula hancur.
3.Masukkan secawan tepung kastard dan kacau.
4.Asingkan semangkuk agar-agar dan di gaul dengan serbuk koko.
5.Tuang agar agar kastard tadi ke dalam loyang. Guna penapis.
6.Tuang agar agar koko tadi ke dalam loyang. Coret kan dengan lidi.
Psssttt, terima kasih sudi baca. Jangan lupa tag nama kekawan uollss dalam komen.
Facebook Page : Resepi Sheila Rusly
Kalau Nak Share SILA Komen“SAYA SHARE”Mohon Kerjasama tq
(Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)
Selamat mencuba <3 :)
No comments:
Post a Comment