Laman Social- Malaysia- Singapore- Brunei- Indonesia

Tuesday, 6 January 2015

Resepi Biskut Ferrero Rocher



Bahan-bahan :

250gm butter
80gm gula icing
20gm qroquant/cornfleks hancur
360gm tpg gandum
100gm almond powder
40gm tpg jagung
1/2 sdt esen vanilla
almond nibs secukupnya (utk menyalut biskut)
3bj putih telur (utk melekatkan almond nibs dgn biskut)
coklat masakan secukupnya.(utk menyalut biskut)

Cara-cara :

-putar butter & gula sebati.masukkan qroquant.

-masukkan esen vanilla.

-masukkan tpg gandum,almond powder & tpg jagung. uli sebati.

-panaskan oven suhu 150c.

-bulatkan adunan mengikut saiz yg dikehendaki.letakkan dlm dulang pembakar yg sudah dilengser dgn marjerin.

-bakar suhu 150c selama 20-25 minit.

-golekkan biskut yg telah dibakar ke dalam telur putih.kemudian golekkan di atas almond nibs.

-bakar balik biskut lebih kurang 5 minit.

-cairkan coklat masakan & golekkan biskut dlm coklat & masukkan ke dlm paper cup.biarkan sejuk & siap utk dihidang.

Psssttt, terima kasih sudi baca. Jangan lupa tag nama kekawan uollss dalam komen.

Facebook Page : Resepi Sheila Rusly 

Kalau Nak Share SILA Komen“SAYA SHARE”Mohon Kerjasama tq
(Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)

Selamat mencuba <3 :)


No comments:

Post a Comment