Laman Social- Malaysia- Singapore- Brunei- Indonesia

Tuesday, 6 January 2015

Kek Batik Cheese




Loyang 8" persegi

BAHAN2 :

50g Serbuk Koko
100g Milo
100g Gula Pasir
200ml Air
100g Mentega
2 bj Telur
400g Biskut Marie - patah2kan 

CARA2 :

1. Campurkan koko, milo, gula & air ke dlm kuali.
Masak dgn api yg sederhana, kacau sehingga larut.

2. Masukkan mentega sehingga larut.

3. Kecilkan api, masukkan telur & kacau sehingga pekat dalam 30 saat & padamkan api.

4. Masukkan biskut dan gaul sehingga rata dan biskut di saluti sepenuhnya.

5. Padatkan ke dlm loyang yg di alas dgn kertas aluminium. 

LAPISAN CHEESE :

250g Cream Cheese
1 bj Telur Gred A
2 sb Gula Halus

- Putar kesemua bahan sehingga kembang & tuangkan ke atas kek batik tadi.

- Bakar 160C (api atas shj) selama 5 minit.

- Sejukkan di dlm petisejuk sebelum di potong/hidangkan. 


Psssttt, terima kasih sudi baca. Jangan lupa tag nama kekawan uollss dalam komen.

Facebook Page : Resepi Sheila Rusly

Kalau Nak Share SILA Komen“SAYA SHARE”Mohon Kerjasama tq
(Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)

Selamat mencuba <3 :)


No comments:

Post a Comment