Laman Social- Malaysia- Singapore- Brunei- Indonesia

Monday, 29 December 2014

RESEPI UDANG BAKAR BERKEJU


Bahan-bahannya :

● 600 gram udang harimau
● 280 gram keju
● 100 gram mentega
● 50 gram bawang putih
● (dicincang halus)
● 10 gram garam
● 10 gram serbuk perasa
● 20 gram gula
● 50 gram susu cair

Cara-caranya :


1. Belah dua udang harimau. Perapkan dengan bawang putih, garam, serbuk perasa dan gula. Biarkan kira-kira 15 minit.

2. Susun kepingan keju pada bahagian tengah udang. Diikuti dengan susu cair.

3. Susun udang atas dulang yang disapu mentega. Bakar dalam ketuhar pada suhu sederhana kira-kira 10 minit.


Psssttt, terima kasih sudi baca. Jangan lupa tag nama kekawan uollss dalam komen.

FB PAGE : Resepi Sheila Rusly

Kalau Nak Share SILA Komen“SAYA SHARE”Mohon Kerjasama tQ
(Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)


Selamat mencuba <3 :)

No comments:

Post a Comment