Bahan-bahan:
- 220gm mentega
- 70gm gula kastor
- 250gm tepung gandum
- 2 sudu makan tepung beras
- Bahan Coklat Marble:
- 200gm coklat masakan
- 1 sudu teh shortening
- 50gm coklat putih |untuk hiasan
Cara - Cara membuat :
1. Pukul mentega dan gula hingga kembang.
2. Kemudian masukkan tepung gandum dan tepung beras yang telah diayak. Gaulkan hingga menjadi adunan.
3. Tuangkan adunan ke dalam acuan empat segi dan bakar pada suhu 160 C selama 20 minit. Sejukkan.
4. Untuk bahan marble, cairkan coklat masakan dan campurkan bersama shortening.
5. Tuangkan ke atas biskut dan ratakan.
6. Letakkan sedikit coklat putih dan lorekkan coraknya. Biarkan sejuk dan kemudian barulah dipotong.
Psssttt, terima kasih sudi baca. Jangan lupa tag nama kekawan uollss dalam komen.
FB PAGE : Resepi Sheila Rusly
Kalau Nak Share SILA Komen“SAYA SHARE”Mohon Kerjasama tQ
(Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)
Selamat mencuba <3 :)
No comments:
Post a Comment