Bahan – Bahan
Bahan Sirap
- 5 cawan air
- 1 cawan gula merah
- 1 cawan gula pasir
*saya tambah beberapa helai daun pandan
Masakkan semua dan sejukkan
- 2 cawan tepung gandum
- 1/2 cawan tepung kanji/ubi/jagung
- 1 sudu kecil kapur kueh [optional] Kelapa parut ( yang muda)
- Sedikit garam
Cara -Cara Resepi Kuih Kiswi Sedap
1.Panaskan kukusan.
2. Ratakan sedikit minyak dalam loyang yang nak digunakan. [Lapikkan pelastik saiz loyang]
3. Bancuh semua bahan dan tapiskan. Tuangkan dalam loyang.
4. Masakkan sehingga masak lebih kurang 30 minit.
5. Tunggu sehingga sejuk baru potong Resepi Kuih Kiswi Lembut dengan pisau plastik.
6. Kelapa muda digaulkan sedikit garam.
7. Lumurkan Kuih Kiswi Lembu yang dipotong bersama dengan kelapa parut tadi.
Facebook Page : Resepi Sheila Rusly
More Resepi : www.resepisheilarusly.com
Kalau Nak Share SILA Komen“SAYA SHARE”Mohon Kerjasama tq
(Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)
Selamat mencuba <3 :)
No comments:
Post a Comment