Laman Social- Malaysia- Singapore- Brunei- Indonesia

Tuesday, 13 January 2015

Kek Tiramisu


Bahan-bahan : 

1 biji sponge kek / biskut
250ml whipping cream
200ml cream cheese
1/2 cawan gula halus
1 cawan air panas (nak bancuh nescafe)
1 sudu makan serbuk nescafe serbuk koko (hiasan)

Cara-cara : 

1. Bancuhkan nescafe dengan satu cawan air panas.

2. Satukan gula, cheese dan cream.

3. Pukul adunan sehingga kembang dan gebu.

4. Potong kek pada 2 bahagian.

5. Tuangkan bancuhan nescafe ke atas kek.

6. Sapukan adunan cream dan cheese di atas kek.

7. Susun lagi bahagian yang selebihnya. Kemudian sapukan nescafe dan baki cream cheese.

8. Hiaskan dengan serbuk koko.

9. Simpan di dalam peti sejuk dan sedia untuk dihidangkan.

Psssttt, terima kasih sudi baca. Jangan lupa tag nama kekawan uollss dalam komen.

Facebook Page : Resepi Sheila Rusly
More Resepi : www.resepisheilarusly.com

Kalau Nak Share SILA Komen“SAYA SHARE”Mohon Kerjasama tq
(Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)

Selamat mencuba <3 :)

No comments:

Post a Comment