Laman Social- Malaysia- Singapore- Brunei- Indonesia

Friday 30 January 2015

Ayam Panggang Madu


 BAHAN-BAHAN:

  • 7 ketul kepak ayam
  • ½ cawan minyak jagung
  • 3 ulas bawang putih
  • ½ sudu the serbuk cili
  • 25 gram mentega
  • 1 sudu the serbuk oregano kering
  • Garam dan gula secukup rasa
  • Sedikit madu


CARA MEMASAK:

1. Bersihkan kepak ayam dan masukkan ke dalam mangkuk besar.
2. Untuk perapan, masukkan minyak jagung, bawang putih, serbuk oregano, garam, gula dan serbuk cili ke dalam pengisar dan kisar sehingga menjadi halus.
3. Masukkan bahan yang dikisar tadi ke dalam mangkuk berisi kepak ayam. Perap selama 30 minit dan toskan.
4. Panaskan pemanggang ajaib dan cairkan mentega. Susun kepak ayam didalamnya.
5. Panggang sehingga kepak ayam masak dan menjadi keperangan. Sebelum diangkat, sapukan sedikit madu pada ayam.
7. Sedia untuk dihidangkan.

Psssttt, terima kasih sudi baca. Jangan lupa tag nama kekawan uollss dalam komen.

Facebook Page : Resepi Sheila Rusly 
More Resepi : www.resepisheilarusly.com

Kalau Nak Share SILA Komen“SAYA SHARE”Mohon Kerjasama tq
(Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)

Selamat mencuba <3 :)

No comments:

Post a Comment